top of page

VEELGESTELDE VRAGEN FILLERS ZONDER NAALDEN

WAT IS DE HYALURONPEN?

De hyaluron pen is zonder een naald, deze wordt op de huid geplaatst waar we het hyaluronzuur inbrengen. Het hyaluron manier verspreid de hyaluron zich onder de huid waar verschillende laagjes over en op elkaar worden aangebracht. 

Hierdoor wordt de hyaluron opgebouwd in de huidlagen.

Indien u meerdere behandelingen laat uitvoeren zal deze langer aanwezig blijven in de huid.

De duur van het effect is verschillend van persoon tot persoon en van de kwaliteit van het hyaluronzuur.

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam en is essentieel voor het behouden van de hydratatie, stevigheid en de elasticiteit van de huid. 

Door omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, verontreiniging, vrije radicalen en uiteraard het natuurlijk veroudering proces wordt het gehalte aan hyaluronzuur in de huid jaar na jaar minder. De huid wordt dunner, droger en verliest zijn elasticiteit.

Er beginnen lijntjes en rimpels zichtbaar te worden. Het huidvolume neemt af en de gehele harmonie van het gezicht verandert. 

Een van de bijzondere eigenschappen van Hyaluronzuur is dat het vocht vasthoudt. Eén gram Hyaluronzuur kan wel vijf liter vocht vasthouden. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onder andere de huid altijd voldoende water krijgt en daardoor stevig, flexibel en mooi blijft. 

Wij werken alleen met zuivere hyaluronzuur. Dit wordt gemaakt via een slimme techniek: biofermentatie. Het geproduceerde hyaluronzuur is daarvoor chemisch identiek aan het hyaluronzuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Een groot voordeel is dat allergische reacties zo goed als uitgesloten zijn. Het lichaam ziet het hyaluronzuur als ‘eigen’ hualuronzuur en niet als een vreemde binnendringer. 

KUNNEN COMPLICATIES VOORKOMEN?

Complicaties komen zelden voor. Wij werken alleen met veilige en wetenschappelijk bewezen tijdelijke hyaluron, gemaakt door grote en erkende medische fabrikanten.

MET WELKE ZAKEN MOET IK REKENING HOUDEN?

Wij geven geen garantie op de behandeling, hyaluron is een natuurlijk product en elk lichaam reageert hier anders op. Kiest u voor extra lipvolume of meer rimpel verwijdering dan raden wij minimaal 'n tussenpozen aan van 2 tot 4 weken. 

Wees er ook van bewust doordat Hyaluron een natuurlijke stof is dat deze moet opgebouwd worden . Hiermee bedoelen we dat u meer als 1 ml nodig zal hebben en deze behandeling ook meermaals moet herhalen om het gewenste resultaat te bekomen.

ZIJN ER SPECIALE NAZORGSMAATREGELEN?

Er zijn natuurlijk ook nazorgsmaatregelen:

 • Bindweefselmassage, tandarts, kaakchirurg, mondhygiënist zijn de eerste 2 weken na de behandeling niet toegestaan. 

 • Scrubben, peeling, hete douche, zonnebank, zonnen en sauna is na 14 dagen weer toegestaan. 

 • Gebruik van make-up is 24 uur na de behandeling weer toegestaan

 • Liever 48 uur niet sporten, vanwege overmatig zweten.

 • Het is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken. Hyaluron heeft een geniaal waterbindend vermogen. 

VOOR WIE IS DEZE BEHANDELING NIET GESCHIKT?

Deze behandeling wordt niet uitgevoerd bij personen met volgende contra-indicaties:

 • Immuunsysteem moet intact zijn

 • Antibiotica ( na twee weken pas behandelen)

 • Allergie tegen hyaluron of eiwitallergie

 • Verstoorde wondgenezing

 • Zwangerschap

 • Koortslip ( herpes)

 • Koorts

 • Gebruik van bloedverdunners ( alleen met toestemming van arts)

 • Huidinfecties

 • Permanente fillers

 • Diabetes II – III

 • Hartaandoeningen

Bij sommige contra-indicatie kan een uitzondering gemaakt worden. Dit meestal in samenspraak met de specialiste en met schriftelijke toestemming van de huisarts.

WELKE BIJWERKINGEN KUNNEN ZICH VOORDOEN?

Er zitten hoge veiligheidsnormen aan fillers en deze worden over het algemeen goed verdragen.

Het is mogelijk dat de klant na de behandeling wat ongemak ervaart zoals, roodheid, zwelling of blauwe plekjes op het behandelde gebied. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 24 uur.

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

Wij werken steeds klantgericht en denken zoveel mogelijk aan het comfort van de klant. Door de stevige getrainde hand wordt deze behandeling doorgaans als pijnloos ervaren.

bottom of page